6-9.08 roadtrip

Tidigt på lördag morgon satte vi oss i bilen påväg mot södra finland. Vårt första stop blev vid jyväskylä var vi endast stannade en timma. Vi styrde vidare mot Villmanstrand, när vi kom fram åt vi direkt eftersom vi var vrålhungriga. Vi kollade också runt lite i stan men efter en inte så lång tid började vi röra oss mot hotellet. På kvällen promenerade jag och mamma omkring lite vid den gamla delen av stan som faktist var fin, Villmanstrand är en väldigt fin sommarstad.
Vi steg upp rätt tidigt morgonen där på för att äta frukost och packa ihop. Satte oss i bilen och efter 2 timmar var vi i Borgå. Där har jag varit en gång förr men det var väldigt länge sen. Gamla stan i Borgå var värkligen såå mysig, påminner lite om Tallin och stockholms gamlastan bara att betydligt mindre då. Massa små cafeer och uteserveringar överallt, små söta inredningsbutiker och fina hus kryllade det också av.
På söndagskvällen anlände vi till våra familjebekanta i sibbo (lite utanför helsingfors) vi åt en god middag och jag somnade tidigt. Nästa morgon spenderades vid ikea, och jag tycker det är lika roligt varenda gång även fasst jag varit där tusen gånger. Att bara gå omkring och kolla på allt, fantisera om framtida boenden och äta ikeamat haha. Resterande av dagen trängdes vi bland Helsingfors shoppinggator och käkade pasta på vapiano vilket är högst obligatoriskt om man befinner sig i Helsingfors. Jag shoppade inte mycket men lite smått&gott som jag köpte kan jag visa imorgon. 
Älskar värkligen Helsingfors som stad. Älskar överlag storstadspulsen och det faktum att det altid är nåt på gång, men jag blir väldigt fashinerad över Helsingfors vackra stora hus men  vacker artitektur, alla stiligtklädda människor, spårvagnar som går av och an överallt och en stad som klär de flesta årstider. Skulle lätt kunna tänka mig att bo här någongång.
Allmänt | |
Upp