sunday,funday

Vaknade av att magen krampade och i den takten har det fortsatt hela halva dan, ni kan ju gissa vad min tröst har varit på bilderna nedan haha, bästa botemedlet faktist.
Hela min dag har i princip gått åt skolarbeten hit och dit, provperioden har dragit igång och startar imorgon med religionsprov och på tisdag geografi. Ett modersmål reportage har jag också hunnit skriva under dagens lopp och vi dethär laget känner jag mig ganska klar. Får hoppas på det bästa med proven och försöka med det jag kan. Nu ska jag slänga mig i sängen och sova för gud vad jag är trött. PUSS
 
Allmänt | | 6 kommentarer |

Vinter överlevnadskit

Gissar att jag lätt inte är den enda som går in i nån slags negativ och trött period under vinterhalvåret, visst  att begreppet ''det blir vad man gör det till'' kanske är nåt man skall utgå från men just på det ytliga planet så brukar jag knappt orka bry mig om att jag känner mig ful och ofräch. Men här är iallafall några tips jag håller mig till för att åtminstone försöka känna mig fräsch och fin haha.
1. kokosolja
finns ju över 50 olika sätt att andvända kokosolja på, men framförallt till huden funkar det perfekt. På vintern har jag så sjukt torr hud överallt, så varje kväll smörjer jag ansiktet med kokosolja och på morgonen känns huden väldigt mycket mer återfuktad än vad det skulle göra med en vanlig hudkräm. Kokosoljan andvänder jag även att smörja kroppen med efter dusch, och man kan ju i princip andvända det till vadsomhelst. 
 
2. torrshampo
vet inte om det bara är jag, men mitt hår blir åtminstone smutsigt dubbelt så snabbt på vintern. Och eftersom att tvätta håret cirka varje dag inte alls e skonsamt så brukar jag spraya i torrshampo istället som en quickfix för dagen. Just nu andvänder jag av den rosa flaskan som dessutom ger volym åt håret.
 
3. bb- cream
eftersom min hud är så torr på vintern så kan jag inte använda foundation. Istället andvänder jag en bb-cream från maybeline, som återfuktar huden istället för att torka ut och anpassar sig för hudens egen hudton. Rekomenderar ifall ni känner att er foundation torkar ut huden.
 
4. cleanser
för att hålla huden ren krävs mer än att tvätta bort sminket med sminkbortagningsmedel varje kväll. Använd en cleanser efter att vi tvättat bort sminket, för sminkborttagningsmedlet tar inte bort allting. Garanterar att er hud kommer må bättre. Min cleanser är från garnier och funkar bra för min torra hud.
 
5.hörlurar
ingenting skönhets relaterat men endå ett tips. Jag lyssnar ju som ni säkert har märkt, på massor utav poddar varje dag. Så sjukt skönt att hamna in i någon annans samtal om saker och ting och inte behöva tänka på sitt eget för en stund. Mina favorit poddar är för tillfället alex&sigge, måndagspepp, fredagspodden,ångestpodden, andrea&mathilda och den fantastiska resan!
 
 
Allmänt | | Kommentera |

stark.

5.11 2015
 
Paniken som bryter sig ut i kroppen när man tvingas inse att det är över, paniken som bara bubblar över när man inser att man ligger med öppna sår som bara blöder och blöder och blöder.Det gör så fruktansvärt ont att inse att man är trasig, vartenda millimeter av ens inre är ju trasigt. Stundom vill man sätta sig på ett flygplan,resa tusen mil bort från allt man känner till och allt som gör ont, men det gör ju ingen skillnad. Hur många mil bort man än åker ifrån honom så finns såren kvar som inte går att laga med nya språk och nya rutiner.
 
 
8.12
 
kärlek är som att duka upp för någon som aldrig kommer hem.
 
 
19.12
 
du är drömmen sa han, och vaknade.
 
 
Några ynka textutdrag från min dagbok.Skulle jag skriva allt skulle det bli mer än vad jag själv orkar läsa.Att skriva för mig är som terapi för hjärtat.
 
Folk tror att man nog klarar sig bra när man visar sig vara stark. Att man inte tar nån skit. Att man har glömt bort eller att hans namn fortfarande inte är en kniv. Allt,allt allt känns. Men det handlar om ren och skär överlevnad efter en sorg större än någonting annat. Ett snabbt hugg i hjärtat när man blir påmind. Sen tar man några djupa andetag och går vidare.
 
Men en dag så skrattar man från hjärtat igen, man gråter inte så mycket mer och man börjar leva utan att man inser det själv. Och tillslut inser man att den smärtan man gått igenom har gett något väldigt,väldigt fint, en styrka man aldrig någonsin trodde man hade. Känslan av att vara en stark människa.
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp