Gymnasie update

På mitt senaste inlägg fick jag ett inläggs förslag, om att jag skulle skriva lite om gymnasiet, hur det går osv och om jag är nöjd med mitt val av gymnasium. Anledningen till värför jag inte har velat skriva om det tidigare har varit för att det värkligen inte kännts bra. 
Som ni säkert redan vet så ville jag så gärna till Vasa övningsskolan, hade det som första och andra val. Inträdesprovet till musiklinjen gick förfärligt och redan då visste jag att jag inte skulle slippa in till musik, för har man varken talangen eller betygen slipper man tyvärr inte in. Men jag kämpande iallafall ihjäl mig under vintern och våren för att försöka höja mitt medeltal och slippa in, det räckte dock inte till och alltihop kändes bara så misslyckat. Och jag är mycket väl medveten om att det för många låter så tönting när jag skriver om det såhär och att många tänker ´´ du ska vara glad att du slapp in i ett gymnasium iallafall´´´. Och ja, jag är glad att jag slapp in i ett gymnasium. Men jag ville bara lyckas lite, bara en gång så ville jag vara stolt över mig själv för någonting jag lyckats med även om det för många är sån liten sak, så är det inte det för mig.
 
Jag tänker inte hymla med om att VG inte är en bra skolan, för det är det! Men det känns bara inte som att den passar mig alls, och jag är medveten om att det bara är 3 år av mitt liv och det kommer inte ha nån betydelse i framtiden vilket gymnasium jag gick på. Men jag hoppas ni förstår vad jag menar här. Nu när jag börjat komma in i domhär nya rutinerna och sånt så känns det lite bättre, och det känns bättre med tiden. Och vem vet, om nån månad kanske jag kollar tibaks och inser att jag värkligen kommit till rätt ställe. 
Mitt enda mål med gymnasiet är att få alla kurser godkända, ta studenten efter 3 år och ha lite kul där på och då är jag nöjd. Jag kommer vara så fruktansvärt stolt över mig själv när jag tar studenten, och det kommer vara så värt det, det vet jag. Och om jag skulle ge nåt tips till er som ska välja om nåt halvår, välj efter hjärtat,gör ert alldra bästa för att slippa dit ni vill och stressa inte allt för mycket! (säger jag som har stressat och oroat ihjäl mig haha) och njut av era lätta år i högstadiet! Puss.
Allmänt | |
#1 - - Anonym:

Om du inte alls trivs, finns det ingen chans för dig att byta? Tex om du jobbar upp dina betyg borde det nog gå för det är ju inte kul att gå 3 år i en skola där man inte trivs! :)

Svar: Finns inga lediga platser på övis, och det skulle nog ta lång tid att jobba upp mina betyg så mycket så att jag skulle slippa in men jag är inte säker på nåt. Kanske det går på nåt sätt men jag vet inte :)
Josefine Kajan

Upp